UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Presa

  Comunicate de presa
Conferinte de presa
UGIR-1903 in presa
   
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  UGIR-1903 in presa
   
 
2010-11-22

Vezi ce mai ascunde noul Cod al Muncii

Dupa zvonuri privind ziua de munca de 12 ore si simplificarea procedurilor de concediere, cele mai noi informatii despre noul Cod al Muncii tinut la secret de Guvern sunt despre posibilitatea de a lucra sambata, ziua de weekend urmand a fi luata intr-o alta zi a saptamanii.
Astfel de informatii ii ingrozesc pe sindicalisti, dar patronatele spun ca nu se mai poate continua cu o legislatie invechita si ca aceasta trebuie modernizata, in ton cu modificarile de pe piata muncii, potrivit InCont.ro.
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) vrea, de exemplu, introducerea "contului de timp" in interval de o luna. Acesta presupune posibilitatea ca timpul de lucru sa fie prelungit mai mult de 8 ore, daca exista comenzi sau proiecte care trebuie terminate repede.
"Daca am treaba, stau la serviciu 12 ore, daca nu am, plec acasa, de ce sa tai frunza la caini pana se fac cele 8 ore legale de munca?", explica secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.
AOAR cere si reglementari privind munca de acasa - teleworking-ul, inchirierea de forta de munca si simplificarea procedurilor de concediere.
Presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, spune si el ca legea actuala creeaza bariere birocratice in calea angajarilor si a concedierilor. Organizatia lui cere si ca angajarile cu durata determinata sa devina mai frecvente, sa se reglementeze contractele individuale cu timp partial sau sa existe posibilitatea incheierii de conventii civile pentru activitatile sub doua ore pe zi.
Principala batalie care se da pe modificarea Codului Muncii este legata de eliminarea contractului colectiv de munca la nivel national si, in general, a tuturor reglementarilor cu caracter general.

http://www.ziare.com/locuri-de-munca/stiri-joburi/ce-mai-ascunde-noul-cod-al-muncii-program-de-12-ore-pe-zi-si-munca-sambata-1056664


 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.