UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Presa

  Comunicate de presa
Conferinte de presa
UGIR-1903 in presa
   
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  COMUNICAT DE PRESA
   
 
   COMUNICAT DE PRESA

2009-01-15
Elaborarea Planului de masuri anticriza

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania – UGIR-1903 ca reprezentanta a mediu de afaceri si-a exprimat in mai multe randuri, de mai mult timp, ingrijorarea fata de consecintele crizei financiare globale pentru economia si industria din Romania.
UGIR-1903 considera ca este de responsabilitatea sa actioneze in parteneriat cu Guvernul, cu celelalte confederatii patronale, cu sindicatele pentru a identifica politicile si masurile cele mai potrivite de limitare a efectelor crizei economice in Romania.
In acest sens, UGIR-1903 a elaborat un proiect de Plan de masuri pe baza consultarii membrilor din organizatiile teritoriale si de ramura ale UGIR-1903. Desi, acest Plan de masuri nu este inca finalizat el a fost deja transmis Guvernului urmand sa fie sustinut de reprezentantii UGIR-1903 care participa in comisiile formate din pentru elaborarea proiectului de Buget pe anul 2009.

Se urmareste ca toate masurile anticriza care vor fi stabilite de comun acord sa fie fezabile si sa aiba acoperire in surse bugetare.

Consideram ca este necesar sa precizam ca UGIR-1903, in actuala conjunctura economica si sociala, este deschisa dialogului care are ca scop limitarea efectelor crizei economice asupra economiei si industrei din Romania. UGIR-1903 ofera Guvernului un parteneriat constructiv axat pe scopul comun al evitarii crizei economice in Romania.

Planul de masuri pentru diminuarea efectelor crizei economice asupra economiei si industriei din Romania urmareste sa constituie practic documentul programatic in plan economic al UGIR-1903 pe anul 2009.

Credem ca este potrivit ca masurile cuprinse in acest plan sa aiba ca motto:

„Cumparand produse romanesti va mentineti locurile de munca”


Vom cere firmelor membre UGIR-1903 sa adopte, sa afiseze si sa promoveze acest concept menit sa incurajeze, cu prioritate, in folosul tuturor, industria si serviciile realizate in Romania.

Presedinte,
Ioan Cezar Coraci


 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.