UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Presa

  Comunicate de presa
Conferinte de presa
UGIR-1903 in presa
   
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  COMUNICAT DE PRESA
   
 
   COMUNICAT DE PRESA

2011-01-09
Partenerii sociali, din care fac parte Confederatiile Patronale si Sindicale cu reprezentativitate la nivel national, semnatare ale Contractului colectiv de munca unic la nivel national si a Contractelor colective de munca la nivel de ramura, isi exprima dezacordul total fata de modificarea prevederilor referitoare la componenta Consiliului de Administratie a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Partenerii sociali, din care fac parte Confederatiile Patronale si Sindicale cu reprezentativitate la nivel national, semnatare ale Contractului colectiv de munca unic la nivel national si a Contractelor colective de munca la nivel de ramura, isi exprima dezacordul total fata de modificarea prevederilor referitoare la componenta Consiliului de Administratie a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin reducerea numarului de locuri destinate patronatelor si sindicatelor reprezentative din Romania.

Prin OUG 133/28.12.2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii publicata in Monitorul Oficial din 30 Decembrie 2010, se asigura patronatelor si sindicatelor reprezentative doar 2 locuri in Consiliul de administratie al CNAS, iar reprezentantilor statului 4 locuri.

Aceasta ordonanta anuleaza efortul national facut pentru realizarea sistemului informatic S.I.U.I si pentru controlul scurgerilorĀ  frauduloase de bani ai contributiilor la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Banii contribuabililor din Romania sunt colectati intr-un fond de asigurari de sanatate si nu fac parte din bugetul de stat, deci nu intra conform legilor existente, pana la momentul aparitiei acestei ordonante sub controlul Guvernului, CNAS functionand ca asigurator care plateste asistenta sociala primara catre toti cetatenii Romaniei.

Conducerea casei nationale de asigurari desanatate functioneaza in sistem tripartit ā€“Sindicate ā€“Patronate-Guvern si societate civila.

Modificarile aduse componentei Consiliului de administratie a CNAS asigura statului controlul absolut asupra unui buget important, cel al Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate si cheltuirea discretionala a unor resurse financiare constituite prin contributie privata.

Consideram ca aceasta masura constituie un abuz fara precedent care inlatura pe cei care alimenteaza prin contributiile lor Fondul de sanatate, firmele si salariatii din Romania, de la administrarea acestuia.

Partenerii sociali considera ca inacceptabila politica actualului guvern de a lua decizii importante fara consultarea partenerilor social, patronatele si sindicatele, in detrimentul celor pe care ii reprezinta si solicita revenirea asupra masurilor luate privind componenta Consiliului de Administratie a CNAS.

CONPIROM - Vasile TurcuĀ 
MERIDIAN - Ion Albu

CPISC - Adrian Izvoranu
BNS - Ā Kniesner Mariana
UGIR-1903 - Ioan Cezar CoraciĀ  CARTEL ALFA - Paraschiv Toader 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.