UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Rom‚nia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Presa

  Comunicate de presa
Conferinte de presa
UGIR-1903 in presa
   
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  COMUNICAT DE PRESA
   
 
   COMUNICAT DE PRESA

2011-01-24
In legatura cu scrisoarea trimisa de dl George Constantin Paunescu, Primului Ministru al Romaniei, aducem la cunostinta opiniei publice urmatoarele

In legatura cu scrisoarea trimisa de dl George Constantin Paunescu, Primului Ministru al Romaniei, aducem  la cunostinta opiniei publice situatia,  asa cum rezulta din datele Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a contractelor colective din Romania si a reprezentantivitatii reale a Federatiilor si Confederatiilor Patronale.

In legatura cu proiectele legilor (Legea partenerilor sociali, Legea privind negocierile colective de munca, Legea conflictelor de munca si Codul muncii) atragem atentia ca semnatarii din partea patronala UGIR-1903, CONPIROM, CPISC si UNPR, reprezinta 17 sectoare din economia Romaniei, reprezentand interesele a 62% salariati, asa cum reiese din situatia anexata.

Faptul ca organizatiile dlui Paunescu nici macar nu s-au prezentat la negocierile dintre sindicate si patronate sau la comisia mixta Guvern ‚Äď Patronate ‚Äď Sindicate , ¬†preferand sa participe in timpul desfasurarii la Conferinta de presa,¬† dovedeste opiniei publice,¬† modul in care un grup lipsit de reprezentativitate si morala si in ceea ce priveste numarul de salariati, au incercat tot timpul si pe toate caile sa blocheze obtinerea unor proiecte de lege agreate de toti partenerii sociali (Patronate, Sindicate, Guvern ) care sa asigure pacea sociala si stabilitatea economiei Romanesti si sa duca la relansare economica si la dezvoltarea Romaniei.

¬†Din nefericire, nu este prima data cand confederatia dlui Paunescu face jocul puterii. Din cauza refuzului de a negocia si semna Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National, bugetul statului a fost prejudiciat cu sume importante¬† si peste cinci milioane de salariati nu beneficiaza de majorarea salariului minim negociat de confederatiile nationale patronale si sindicale la sfarsitul anului trecut 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.