UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Presa

  Comunicate de presa
Conferinte de presa
UGIR-1903 in presa
   
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  COMUNICAT DE PRESA
   
 
   COMUNICAT DE PRESA

2011-02-18
Modificarile Codului Muncii, asa cum sunt puse pe masa intalnirii dintre partenerii sociali cu prim ministrul Emil BOC de azi, 18.02.2011, nu reflecta ultimele intelegeri cu acesta

UNIUNEA GENERALA A INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA UGIR-1903 cel mai mare contributor si angajator din Romania semnatara a Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National si, prin patronatele membre, a 8 din cele 21 contracte colective de munca la nivel de ramura, considera ca modificarile Codului Muncii, asa cum sunt puse pe masa intalnirii dintre partenerii sociali cu prim ministrul Emil BOC de azi, 18.02.2011, nu reflecta ultimele intelegeri cu acesta.

Aceasta ultima forma a Codului Muncii mentine aceleasi prevederi inacceptabile pe care le-au promovat reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in ultima perioada, fara a tine seama de propunerile formulate de principalele confederatii patronale din Romania, iar acest Cod al Muncii reprezinta in fapt, un cod al evaziunii fiscale si al dezordinii sociale.

UGIR-1903 considera ca modificarile preconizate ale Codului Muncii vor conduce la destructurarea institutiei dialogului social si a relatiilor industriale din Romania. Ca parte a acestor relatii industriale, contractele colective de munca la nivel national si la nivel de sector de activitate au reprezentat un standard necesar evitarii abuzurilor in relatiile de munca, atat din partea angajatorilor cat si din partea angajatilor. Este de neinteles ce interese sunt in spatele promovorii cu perserverenta a unor modificari in relatiile industriale din Romania care nu echivalent si sunt contrare practicii europeane in acest domeniu.

UGIR-1903 precizeaza ca prin mecanismul de consultari prilejuit de negocierea contractului colectiv de munca la nivel national, pe parcursul ultimelor doua decenii, au fost detensionate momente dificile ale relatiilor de munca si a fost mentinuta pacea sociala.

UGIR-1903 isi exprima pe aceasta cale dezacordul fata de pozitia reprezentantilor guvernului in domeniul relatiilor de munca si considera ca acestia nu cunosc fenomenele din economia reala. 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.