UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din România Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Activitate

  Dialog social
Materiale, documente
Publicatii
Evenimente
Stiri, informatii
Misiuni economice
Inchiriere sali
   
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903 » Evenimente UGIR-1903 » Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane...
     
 
Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane

Ministerul Afacerilor Externe a organizat in perioada 30 august – 1 septembrie 2006, REUNIUNEA ANUALA A DIPLOMATIEI ROMANE , eveniment la care a participat din partea UGIR-1903 dl Presedinte Ioan Cezar Coraci.

Manifestarea din acest an s-a concretizat pe aspectele fundamentale ale perioadei post aderare a Romaniei la UE. La reuniune s-au lansat dezbaterii publice strategia de relatii externe post-2007 si in acest context s-a pus accentul pe prioritatile viitoare ale politicii externe ale Romaniei. S-au analizat provocarile carora Romania trebuie sa faca fata in viitor si s-a incercat gasirea unor raspunsuri noi la sfidarile politice, economice si de securitate ale realitatii in care traim.

Urmând tradiţia, la lucrările Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române au fost invitaţi membri ai Guvernului, reprezentanti ai Adiministratiei Prezidentiale, ambasadorii si/sau sefii misiunilor diplomatice ale Romaniei, consulii generali, directorii institutelor culturale romanesti, membri ai conducerii MAE, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai societatii civile, mediului acadiic si mediului de afaceri, directori ai mass-media, presa acreditata MAE.

Presedintele UGIR-1903 a avut discutii de promovare internationala a confederatiei cu reprezentanti ai mediului diplomatiei romanesti si straine precum dl Nicanor TECULESCU - consulul general Romaniei la Toronto, cu care a discutat posibilitatea sprijinirii in organizarea unor misiuni economice pentru 2007 la Toronto; dl. Mihail FLOROVICI - consulul general al ambasadei Muntenegru la Bucuresti cu care s-a purtat discutie in vederea crearii unui Centru de Formare Profesionala la Muntenegru; dl. Lazar COMANESCU - ambasadorul Romaniei la UE (Bruxeless); dl Constantin GRIGORIE - ambasadorul Romaniei in Turcia; dl Sabin POP -ambasadorul Romaniei in Franta; dl Adrian VIERITA secretar de stat pentru Afaceri Europene in cadrul MAE; dl Vlad NISTOR- Director General al Institutului Roman Diplomatic; dl Catalin GHENEA - Consulul General al Romaniei la Los Angeles; dl Sorin DUMITRIU vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei; dl Mihai Razvan UNGUREANU- Ministrul Afacerilor Externe cu care s-a purtat discutie in vederea sprijinirii Confederatiei UGIR-1903 in vederea organizarii in primavara anului urmator a Forumului Francofon; dl. Daniele MANCINI , ambasadorul Italiei in Romania ; dl Hervè BOLOT- ambasadorul Frantei in Romania ; dl Philippe ROLAND- ambasadorul Belgiei in Romania ; dl Patrik GELIN , presedintele Consiliului de Investitii Straine in Romania precum si alti reprezentanti ai ministerelor si mediului de afaceri din Romania cu care s-au purtat discutii .

Reuniunea a fost structurata pe doua sesiuni plenare fiecare avand ca punct de plecare o tema principala pe baza careia s-au facut sesiuni de dezbateri.

Prima sesiune a avut ca tema : DIMENSIUNEA ECONOMICA A INTEGRARII , componenta a politicii externe : persepectivele diplomatiei economice, politica de cooperare pentru dezvoltare, dimensiunea energetica.

Cea de-a doua sesiune a avut ca tema : DIPLOMATIA ROMANEASCA POST-ADERARE : politica externa a Romaniei din perspectiva noului statut de membru al UE.

La finalul Reuniunii asistenta a urmarit alocutiunea dlui Anders Gogh RASMUSSEN , prim ministrul Regatului Daniarcii, evenimentul incheindu-se cu primirea invitatilor la Palatul Cotroceni de catre dl Traian BASESCU, Presedintele Romaniei ocazie cu care a tinut si un mic discurs in care a a enumerat prioritatile Romaniei in politica externa: aderarea la UE, parteneriatul strategic in cadrul NATO cu SUA, relatiile traditionale cu tarile arabe, atentia acordata parteneriatului cu tarile din Extremul Orient si relatia pragmatica de solutionare a problemelor de la Marea Neagra cu Federatia Rusa, relatiile cu Republica Moldova.


 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.