UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Activitate

  Dialog social
Materiale, documente
Publicatii
Evenimente
Stiri, informatii
Misiuni economice
Inchiriere sali
   
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903 » Evenimente UGIR-1903 » Forumul de afaceri Romania - Azerbaidjan...
     
 
Forumul de afaceri Romania - Azerbaidjan

Actiunea urmareste dezvoltarea cooperarii economice cu Republica Azerbaidjan, promovarea exportului de produse si servicii romanesti, identificarea de noi oportunitati de afaceri si/sau proiecte de cooperare, atragerea de investitii si capital, adresadu-se unui spectru larg de domenii de activitate.
La forum au luat parte membrii ai National Confederation of Entrepreneurs (Employers) Organizations of the Republic of Azerbaidjan - ASK confederatie omologa UGIR-1903, Trade Promotion Agency of Azerbaidjan AZPROMO, reprezentanti ai Ambasadei Azerbaidjan in Romania, reprezentanti ai Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, membrii UGIR-1903 si consultanti germani.
Cu acest prilej a fost semnat Acordul de cooperare intre Uniunea Generala a Industriasilor din Romania - UGIR-1903 si National Confederation of Entrepreneurs (Employers) Organizations of the Republic of Azerbaidjan – ASK.
In cadrul formului au avut loc prezentari de firme din Romania si din Azerbaidjan si intalniri directe intre reprezentantii firmelor romanesti si azere.Scurt documentar al relatiilor Romania – R. Azerbaidjan

România a fost al doilea stat (după Turcia), care a recunoscut independenţa Azerbaidjanului in 1991, iar in anul urmator au fost stabilite relaţii diplomatice între cele două state.
În scopul intensificării cooperării bilaterale în domeniul economic, România şi Azerbaidjan au stabilit înfiinţarea Comisiei mixte interguvernamentale româno-azeră pentru relaţii comercial-economice şi colaborare tehnico-ştiinţifică, a cărei primă sesiune a avut loc în octombrie 2004, la Bucureşti, cu ocazia vizitei oficiale în România a preşedintelui Ilham Aliyev. La 21 aprilie 2008 a avut loc, la Bucureşti, cea de-a treia sesiune a Comisiei mixte economice.
În 2007, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu R. Azerbaidjan a fost de 130,12 milioane USD, din care 8,52 milioane USD la export şi 121,60 milioane USD la import, înregistrându-se un sold negativ de 113,08 milioane USD.
Faţă de anul precedent, în 2007 volumul schimburilor bilaterale a crescut cu 29,3% (exportul a crescut cu 66,96 %, iar importul a crescut cu 27,27%).
La 31 martie 2008, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu R. Azerbaidjan a fost de 55,24 milioane USD, din care 2,07 milioane USD la export şi 53,17 milioane USD la import, înregistrându-se un sold negativ de 51,1 milioane USD.
Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007, volumul schimburilor bilaterale a crescut cu 443,16% (exportul a crescut cu 50,42 %, iar importul a crescut cu 504,68).

GTZ un vechi prieten al Romaniei

GTZ este agentia de implementare a Ministerului German pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, fiind angrenata in numeroase programe si proiecte in peste 120 de tari din intrega lume.
GTZ activeaza in Romania de 15 ani insa programele sale se vor finaliza in anul 2009 datorita aderarii Romaniei la UE. Incepand cu anul 2004 GTZ deruleaza programe in Azerbaidjan in colaborare cu Ministerul de Dezvoltare Economica din Baku si AZPROMO ca si colaboratori oficiali.
Unul din scopurile majore ale GTZ in Azerbaidjan este dezvoltarea sectorului privat oferind asistenta si suport practic asociatiilor, institutiilor si membrilor acestora.
Ca urmare, realizarea de contacte directe cu potentiali parteneri pentru asociatiile si firmele din Azerbaidjan colaborata cu transferul de know-how industrial reprezinta un instrument esential in cadrul proiectelor GTZ de dezvoltare a sectorului privat. 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.