UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Activitate

  Dialog social
Materiale, documente
Publicatii
Evenimente
Stiri, informatii
Misiuni economice
Inchiriere sali
   
     Info ţări
 
De ce China?
De ce Egipt?
De ce Franta?
De ce India?
De ce Spania?
De ce SUA?


mai multe»
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  Misiuni economice » Misiune Economica in Spania (Barcelona, Valencia, Murcia)
     
 
Misiune Economica in Spania (Barcelona, Valencia, Murcia)
Perioada: 25-31 Oct., 2008

În  perioada 25 – 31 octombrie 2008 a avut loc o misiune economica în Spania la care au participat  din partea UGIR -1903  D.l  Ioan Cezar Corâci - Presedinte,  si Dl. Mihai Păsculescu - Director  General Executiv , reprezentanti MIMMCTPL si CRPC,  firmele din România prezente la această acţiune fiind în număr de 8 (opt).
Delegaţii MIMMCTPL au luat parte la toate acţiunile şi întâlnirile din cadrul programului propus de UGIR- 1903 în colaborare cu Direcţia Generală Afaceri Europene şi Birourile de Promovare Comercial-Economică din Barcelona şi Sevilla.

În prima parte a zilei de 27 octombrie delegaţia română a fost primită la Camera de Comerţ Barcelona, reprezentată de domnul Josep Cervera i Casanovas, director de relaţii internaţionale şi doamna Elisabet Coll-Vinent, director de zonă pentru asistenţă internaţională acordată investitorilor.
Reprezentanţii Camerei de Comerţ Barcelona au prezentat poziţia şi ponderea regiunii autonome Catalonia în cadrul economiei Spaniei. Astfel, această regiune, cu o populaţie reprezentând 9% din totalul locuitorilor Spaniei, are o pondere de 19% în economia ţării şi realizează 27% din PIB-ul industrial al Spaniei. Regiunea catalonă contribuie cu 30% în totalul exporturilor spaniole şi cu 35% în cel al importurilor. Se clasează între primele 4 cele mai dinamice regiuni ale Europei, alături de Lombardia, Baden Wurtenberg şi sudul Franţei.

Domnul Mihai Păsculescu, director general al UGIR-1903, a prezentat modul de organizare si functionare a UGIR 1903, precum si principalele obiective privind îmbunătăţirea mediului de afaceri din Romania. A informat şi asupra parteneriatelor pe care UGIR-1903 le are cu diferite organisme guvernamentale şi organizaţii non-guvernamentale.

 In aceeasi zi, delegaţia română a fost primită la PIMEC Barcelona, organism care reprezintă interesele întreprinderilor mici, mijlocii şi întreprinzătorilor individuali din întreaga Comunitate Autonomă a Cataluniei. Această organizaţie activează în 8 sectoare de activitate: comerţ, turism, prelucrarea metalelor, industria alimentară şi agricultură, servicii, sănătate, construcţii, mediul înconjurător, şi oameni de afaceri autonomi. Reprezintă interesele a cca. 4 mii de firme. PIMEC a investit în Parcul Industrial Prejmer, unde au şi un centru de reprezentare a membrilor PIMEC şi acţionează pentru internaţionalizarea firmelor din zona Barcelona.

In ziua de 28 octombrie 2008, misiunea economică română s-a deplasat la Reus, unde, începând de la orele 17.00 si până la orele 20,00 domnul dr.ing. Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903 a prezentat situaţia economică şi oportunităţile de investiţii în România, în viziunea mediului privat de afaceri din ţara noastră. Tot în acest interval, delegaţia română a participat şi la evenimentul de deschidere a noii linii aeriene la Reus a companiei Blue Air, care a fost reprezentată de doamna Ana Maria Groman. Activităţile au avut loc la Camera de Comerţ Reus.

În data de 29 octombrie a.c. s-au desfăşurat convorbiri la Camera de Comerţ Valencia, care reprezintă companiile din regiunile Alicante, Castellon şi Valencia.
Această regiune produce 9,7% din PIB-ul Spaniei, în structura căruia predomină serviciile (76%), agicultura este în curs de diminuare a contribuţiei, dezvoltându-se, în schimb, noile tehnologii şi industria tradiţională. Zona este afectată de şomaj, în condiţiile de criză a creditelor imobiliare din întreaga lume, însă există oportunităţi de afaceri, provincia fiind conectată la fluxul internaţional de mărfuri prin Portul Valencia şi două aeroporturi.

În după-amiaza zilei de 30 octombrie a.c. (orele 17,30), delegaţia română a fost întâmpinată la Murcia de reprezentantul BPCE Sevilla, domnul Manuel Pleşa şi Consulul Onorific al României la Murcia, domnul Jose David Perez, care au organizat, împreună cu Agenţia Regională de Dezvoltare Murcia, un seminar de afaceri.
Au fost prezentate oportunităţile de afaceri şi investiţii în România, atât de reprezentanţii UGIR-1903, cât şi de reprezentantul MIMMCTPL la Sevilla. Firmele româneşti participante au avut ocazia să stabilească noi contacte cu firmele din Regiunea Murcia, unde atât Consulul Onorific, cât şi alte firme prezente ca investitori în România dezvoltă activităţi pertinente de promovare a mediului de afaceri din ţara noastră. 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.